Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Bijna 6 maanden!

24 oktober 2012
Jeetje...het is alweer bijna 6 maanden geleden dat mijn kleine ventje ter wereld kwam.
Mijn allergrootste wens en geluk ging toen in vervulling (dat begon natuurlijk al zodra de test positief bleek).
Zondag is het zover, 28 oktober 2012, dan 'vieren' we Djay's ver-half-jaardag ;) Wat gaat de tijd snel!
Er gaat dan weer een hele andere wereld open, want we gaan over op opvolgmelk, hij mag lekker met de pot mee-eten. Ik ben zo benieuwd hoe dat gaat.
Djay gaat eten volgens de Rapley-methode (meer info kun je hier vinden). Dit houd kort gezegt in dat hij zelf bepaalt wat en hoeveel hij eet, dat het niet word gevoerd, maar ongepureerd in de hand word gegeven.
Ik hoop dat Djay zijn papa zondag thuis is, zodat we dit eerste moment samen kunnen beleven... Spannend!

Binnenkort ook weer naar het CB voor de 6 maanden controle. Ik ben benieuwd wat hij weegt en wat zijn lengte is. Hij is wel weer flink gegroeid volgens mij. We weten het dinsdag.

365 D(j)ays - Even tussendoor

05 oktober 2012
Op de dag van Djay's geboorte ben ik gestart met een 365 dagen project. Ik denk dat dit onder ieder van ons wel bekend is. Je ziet het overal ter wereld / op het WWW gebeuren.
Ik wilde al langer zo'n project starten, maar toen ik zwanger was leek het me leuk om dit te gaan starten als mijn kindje geboren zou zijn. Toevallig had ik een dag voor Djay's geboorte nog een buikfoto gemaakt, dus dit werd de start van mijn project.

Klik hier om naar (tot nu toe) alle foto's te gaan.
Een slide kun je op de 'voorpagina' vinden...

5 maanden / 22 weken

30 september 2012
Afgelopen vrijdag was ons mannetje alweer 5 maanden (gisteren 22 weken). Het gaat allemaal zo snel. Hij kan nu zelfs zijn speen goed in zijn mond doen...helemaal zelluf! Hij wist al wel waar hij heen moest, maar nu kan hij hem ook goed om doen. Zo geweldig!

Hij heeft er ook een sport van gemaakt om op zijn buik te draaien. Je legt hem neer, je draait je om en hoppa...meneer ligt op zijn buik. Alleen het terugdraaien naar zijn rug doet hij nog niet, dus dan word meneer ongedurig, want te lang op je buik is toch niet zo leuk...

Van de week de eerste (en ook laatste gelijk, vanwege te weinig animo - de dreumes klas zat wel bommetje vol) muziekles, Muziek op schoot, gehad. Djay was samen met Joost uit Limmen, ze waren de enige aangemelde babies. Nu mogen we wachten tot januari, in de hoop dat er dan meer babies zijn aangemeld. Als er in ieder geval nog 2 bij zijn, dan gaan de lesjes door.

 
 
Oh, vorige week ook nog op de EHBO-post terecht gekomen met onze kanjer! Ik was op mijn werk, en het was opa-ochtend (mijn vader past op maandagochtend op), en ik kreeg rond 10u een berichtje dat Djay zijn armpje niet meer bewoog en als er iemand aan zat hij het uitgilde van de pijn. Dus ik naar huis, dokter gebeld en ik mocht gelijk komen. Omdat Djay erg veel last had en het ook zeer bleef doen, vond de dokter het toch wel verstandig dat de kinderarts er even naar keek. Dus we konden gelijk door naar het ziekenhuis.
Daar werd er weer aan zijn armpje ´geknoeid´, niet leuk dus. Zo zielig! Er zijn foto´s gemaakt, daar was in ieder geval niets op te vinden. Het vermoeden daar was dat hij een zondagsarmpje had. We moesten naar huis gaan en het aankijken, en als het woensdag nog steeds heel pijnlijk was terugkomen. De maandag verder verliep vrij rustig, totdat hij bewoog of verschoont moest worden. Gelukkig konden we met paracetemol een beetje verlichting geven, maar de nacht was dramatisch. Op een gegeven moment heb ik hem in zijn wipper gelegd, in bed, met een dekentje, want die ondersteunde op de een of andere manier zijn armpje wat meer (deze lag dan recht tegen zijn lijfje), en toen viel hij heerlijk in slaap tot de volgende ochtend. In de loop van dinsdag ging het alweer stukken beter. En tijdens de middag bij opa & oma Kaandorp begon hij zijn armpje weer voorzichtig te gebruiken. Gelukkig! Want had zo met ´m te doen... geef mij dan die pijn maar.

Verder gaat alles heel goed met de kleine, grote man! ♥
 

5 maanden / 22 weken
 

Tanden-update

09 september 2012
Het begint nu dan echt door te zetten.
De hele week al veel kwijlen, zure poepluiers (meerdere natte poepluiers op een dag!), rode wangetjes, wrijven in zijn oogjes en oortjes, spelen met zijn tong (steeds langs zijn onderkaak) en 'kauwbewegingen'.
Ook ruikt zijn kwijl wat zuur. Zijn allemaal dingen die duiden op het doorkomen van de tandjes. En inderdaad is er linksonder een scherp randje voelbaar. Ik ben benieuwd wanneer deze tand zich laat zien ;) Spannend!

Gisteren naar vriendje Cas in Egmond geweest. Jij lekker met Cas in de box (al vond Cas je af en toe een beetje te druk, was niet echt lekker, wat waarschijnlijk ook allemaal te maken heeft met zijn tandjes) en mama kon ff lekker met tantie Shirley beppen. Het was gezellig. En.... we hebben natuurlijk even een paar mooie foto's van jullie gemaakt.


Cas 20 weken + 5 dagen / Djay 19 weken

En deze is in mei genomen. Wat een verschil he? Allebei al zo groot!

Cas bijna 6 weken / Djay bijna 4 weken
 
Meer foto's van gistere (en andere hele leuke nieuwe foto's) staan in het fotoalbum.
 
 

Renee

30 september 2012 20:37:07
LOL, I thought he was getting tooth, but there are still no tooth coming through...
I think we still have to wait a little longer.. But he do get bigger each day!
Thanks for stopping by sweetie!

 

Jaana

22 september 2012 17:55:56
Oh, he's a big boy, getting teeth now. How cute are these "friends" pics, nice to see how both grow up.

Happy fall, Renée & Djay!

4 maanden alweer!

02 september 2012
Afgelopen dinsdag was Djay alweer 4 maanden (vandaag 4 maanden + 5 dagen om precies te zijn).
Wat gaat de tijd toch snel zeg. En zo'n ventje maakt een ontwikkeling door, niet te geloven.

Er komen steeds meer stemklanken en vormen naar buiten, het puntje van zijn eerste melktandje (linksonder) begint zichtbaar te worden, hij pakt zijn speeltjes over, hij heeft gisteren voor het eerst zijn voeten gepakt en het omrollen gaat steeds beter zag ik vanmorgen. Terugrollen lukt alleen nog niet echt.

Ook worden de nachten steeds langer, wat voor mama natuurlijk erg prettig is. Dan kan die even bijtanken. Niet dat ik het erg vind allemaal. Het moederschap is het mooiste wat er is en ik zou het voor geen GOUD meer willen missen.

Het begint ook steeds meer een plekje te krijgen dat papa en mama niet meer samen verder gaan. Het is beter zo. En we komen er wel uit.
We gaan er in ieder geval voor zorgen dat het Djay aan niets ontbreekt en evengoed een onbezorgde jeugd krijgt. En LIEFDE is natuurlijk het aller belangrijkste!

Nu eerst een mooi huisje voor mij en Djay, en dan kunnen we verder...


28 augustus 2012 - 4 maanden


29 april 2012 - 1 dag
 
 
 

Renee

30 september 2012 20:39:10
Thanks sweetie!  

Jaana

22 september 2012 17:58:57
I've said it before, but he looks like a doll with those big, beautiful eyes. Wishing you lots of luck to find a lovely little home for you and him!
 

Renee

09 september 2012 14:59:06
Inderdaad, 100% mee eens! LOL
Bedankt voor je reactie.

Liefs, Renee

 

Wout & Esther de trotse ouders van Nick & Sanne

09 september 2012 14:37:35
Wat een lekker ventje is het toch.
Inderdaad het moederschap/ouderschap is het mooiste wat er is,vind ik.
Dus inderdaad lekker genieten.
Veel liefs Esther mv Nick en Sanne

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.